بیماری های مقاربتی را بشناسید | علائم آن ها چیست؟

بیماری های مقاربتی را بشناسید | علائم آن ها چیست؟
بیماری های مقاربتی یا بیماری های آمیزشی به طور کلی به بیماری هایی گفته میشود که با رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. گاهی اوقات، این بیماری ها از راه هایی دیگر و غیر جنسی نیز قابل انتقال هستند؛ مانند معتادانی که چندین بار از یک سوزن مشترک استفاده می کنند.
در این مقاله به بررسی ۵ بیماری مقاربتی خواهیم پرداخت. در ادامه با ایران کینگ دارو همراه باشید.
- بیماری سوزاک (Gonorrhea)
- بیماری پیرونی (Peyronie’s disease)
- بیماری تریکوموناس (Trichomoniasis)
- بیماری کلامیدیا (Chlamydia)
- بیماری ایدز (HIV)
بیماری سوزاک (Gonorrhea) :
این بیماری نوعی عفونت است که در مجاری تناسلی (و برخی اوقات در چشم، دهان، گلو و مقعد) خود را نشان میدهد. به طور معمول، تا ۱۰ روز بعد از ابتلا به بیماری، علائم آن بروز خواهد کرد، اما در برخی افراد ممکن است بروز این علائم تا ماه ها پس از ابتلا نیز نشان داده نشود.
علائم بیماری سوزاک کدام اند؟
- احساس خارش در مقعد
- احساس درد و متورم شدن بیضه ها
- احساس سوزش و درد هنگام دفع ادرار
- مشاهده ترشحات کدر، یا خونی از آلت یا دستگاه تناسلی
- ایجاد درد در روده ها
- افزایش خونریزی در زمان پریود یا خونریزی خارج از عادت ماهیانه در خانم ها
بیماری پیرونی (Peyronie’s disease) :
سفتی پلاستیکی آلت یا پیرونی، به یک نوع اختلال در بافت اسفنجی آلت آقایان گفته میشود و زمانی به وجود می آید که پلاک های لیفی در قسمتی از بافت نرم آلت رشد کنند. معمولا %۱ الی %۴ آقایان به این بیماری دچار میشوند که در صورتی که درمان به موقع انجام نشود، موجب ناتوانی جنسی خواهد شد. به طور کلی، اکثر افراد مبتلا به این بیماری بالای ۴۰ سال دارند اما متاسفانه در کشور ما ایران، شاهد ابتلای افراد زیر ۴۰ سال به این عارضه هستیم. از دلایلی که سن ابتلا به بیماری پیرونی را تا دهه چهارم یا حتی سوم زندگی کاهش میدهد، خم کردن آلت تناسلی هنگام نعوظ برای پنهان کردن یا از بین بردن حالت نعوظ میباشد.
مواظبت از آلت تناسلی تان در برابر ضربات، بهترین راه پیشگیری و مقابله با ابتلا به این بیماری است. اگر زمانی بر اثر تصادف، به آلت تناسلی تان ضربه ای که موجب کبودی و خونمردگی بشود وارد شد، حتما و فورا به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا در صورت بروز مشکل، در همان مراحل اولیه و ابتدایی بیروز بیماری، درمان آغاز شود. در صورتی که مراجعه به پزشک جدی گرفته نشود، به مرور بافت فیبری و پلاک درون آلت پدیدار شده و رشد خواهد کرد. این فیبرها موجب کاهش سایز آلت تناسلی شده و اگر کلسیم در بافت فیبری آلت تناسلی رسوب کند، دیگر بیماری قابل درمان نخواهد بود. مناسب ترین روش تشخیص بیماری انجام سونوگرافی است که حتما باید توسط متخصص صورت گیرد.
بیماری تریکوموناس (Trichomoniasis) :
بیماری تریکوموناس یکی از معمول ترین بیماری های مقاربتی بوده که توسط انگلی بسیار ریز و میکروسکوپی به نام تریکوموناس واژینالیس (Trichomonas vaginalis) به وجود میآید. اگر آمادگی و زمینه ی ابتلا به بیماری های عفونی را داشته باشید و اقدام به برقراری رابطه جنسی نمایید، احتمال انتقال و گسترش این بیماری برای شما بالاتر میرود. ناحیه هدف این بیماری به طور معممول واژن خانم ها یا مجرای ادراری آقایان است. نکته قابل توجه درباره این بیماری، مخفی بودن و بروز نکردن علائم آن از ابتدای ابتلا می باشد. علائم معمولا پس از ۵ تا ۲۸ روز پس از ابتلا خود را نشان میدهند و از التهابات شدید تا احساس سوزش خفیف متغیر هستند.
نشانه های بیماری مقاربتی تریکوموناس:
- مشاهده ترشح از آلت تناسلی
- احساس سوزش یا خارش داخل آلت یا پنیس
- مشاهده ترشحات روشن، سفید، زرد یا سبز از درون واژن
- متصاعد شدن بوی تند از واژن
- احساس خارش یا سوزش در واژن
- احساس درد هنگام دفع ادرار
- دردناک شدن رابطه جنسی برای فرد مبتلا
بیماری کلامیدیا (Chlamydia) :
این بیماری نوعی عفونت در مجراای تناسلی مبباشد. این عفونت باکتریایی به آسانی قابل تشخیص نیست چرا که در مراحل اولیه، بیماری هیچ گونه علائمی از خود نشان نداده یا با بروز علائم خیلی خفیف همراه است.حتی پس از بروز علائم نیز، به قدری ملایم و خفیف میباشند که معمولا افراد متوجه آن نشده و به آسانی آنها را نادیده میگیرند. این علائم حدودا ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بروز داده میشوند.
علائمی که اگر داشته باشید، احتمالا به بیماری مقاربتی کلامیدیا مبتلا شده اید:
- احساس درد درون بیضه ها
- مشاهده ترشحات از آلت آقایان
- احساس درد هنگام دفع ادرار
- احساس درد خفیف در ناحیه شکم
- مشاهده ترشحات واژن در خانم ها
- مواجهه با خونریزی در خارج از پریود در خانم ها
- داشتن درد موقع برقراری رابطه جنسی در خانم ها
بیماری مقاربتی ایدز (HIV) :
همه ی ما نام این بیماری مقاربتی را بارها شنیده ایم. این بیماری جزو دسته ی بیماری های خطرناک قرار دارد و زندگی فرد مبتلا را با ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با میکروب ها، قارچ و یا باکتری هایی که وارد بدن میشوند، تهدید میکند. ویروس HIV یا همان ایدز، در روزهای اولیه ابتلا علائم چندانی ندارد و معمولا افراد پس از ۱۴ الی ۴۲ روز، علائمی مانند آنفولانزا را تجربه خواهند کرد. اما راه قطعی تشخیص بیماری مقاربتی ایدز، فقط انجام آزمایش میباشد.
بیماری ایدز در ابتدا چه علائمی دارد؟
- تب کردن
- احساس سردرد
- احساس درد در ناحیه گلو
- متورم شدن غدد لنفاوی
- بروز جوش های پوستی
- احساس خستگی زیاد
- روان شدن شکم (اسهال)
- کاهش وزن قابل توجه
- اختلال در تنفس (نفس های کوتاه) و سرفه
به طور معمول، حدود ۷ الی ۳۰ روز زمان نیاز است تا علائمی که در بالا ذکر شد ظاهر شوند؛ در اکثر مواقع، بیماری ایدز با سایر بیماری های عفونی به دلیل تشابه علائم اشتباه گرفته میشود. ایدز اگر به موقع شناسایی نشود، عفونت در افرد افزایش یافته و از حالت خفیف به شدید تغییر پیدا خواهند کرد. این بیماری، یک بیماری خاموش است و بروز علائم شدید آن، حدود ۱۰ سال به طول خواهد انجامید.
علائم شدید بیماری HIV چیست؟
- احساس شدید خستگی همیشگی و بدون دلیل
- تعریق شبانه
- احساس سرما یا گرمای خیلی زیاد در طول چند هفته
- متورم شدن غدد لنفاوی به مدت چندین هفته
- شکم روی و اسهال شدید
- احساس سردرد مداوم و آزاردهنده
با وجود تمامی این موارد، مبتلایان به این بیماری، در صورت پیگیری و تحت درمان و;مراقبت قرار گرفتن میتوانند سیر زندگی طبیعی خود را بدون مشکل سپری نمایند. به یاد داشته باشید که بیماری های مقاربتی عموما علائم واضه و مشخص ندارند و;تشخیص آن ها در ابتداری ابلا به بیماری، کمی مشکل میباشد. درست ترین کار این است که زن و شوهر همواره مراقبت های لازم را انجام دهند و در صورت ابتلا به هرکدام ازین بیماری ها، هم خانم و هم آقا مورد درمان قرار بگیرند. طبیعی است پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع و زودهنگام، هزینه و زمان کمتری نیز به همراه خواهد داشت.